Laanplein in de media

 

BAARN - Het Laanplein in Baarn heet voortaan ook echt: het Laanplein. De straatnamencommissie van de gemeente adviseert de gemeente om die ingeburgerde naam gewoon over te nemen
 
De politiek heeft lang gesteggeld over de herinrichting van het grote parkeerterrein tussen de Laanstraat, de Nieuwstraat en de Eemnesserweg. De bedoeling was dat daar winkels, kantoren en woningen zouden worden gebouwd, maar na veel politieke discussies kwam er van die plannen weinig terecht. Dat dossier kreeg de naam Laanplein.
 
De gemeente denkt dat 'Laanplein' door de zeer ongemakkelijke besluitvorming nu misschien negatieve associaties oproept, maar in de Baarnse volksmond is de naam al volop in gebruik. Afgelopen zomer bijvoorbeeld werd via 112 een mishandeling op het Laanplein doorgegeven. De meldkamer van de politie herkende het adres toen niet. De gebouwen rond het onlangs vernieuwde parkeerterrein hebben de dichtstbijzijnde straat als adres.

 

Baarn gaat de straatnaam nu officieel vastleggen, laat het college aan de gemeenteraad weten, zodat de hulpdiensten en bezorgers voortaan weten waar ze moeten zijn. Gebouwen die hun ingang aan het plein hebben krijgen in overleg binnen een jaar een bijbehorend huisnummer.
 

Bron : RTV utrecht

28 oktober 2021

 

Baarnsche Courant 2021: Nieuw pareltje in de maak, Leo Witteveen knapt gebied pakhuis op

Baarnsche courant 25 Mei 2022: Laanplein weer wat mooier; Bedrijvenpark in stijl van pakhuis

 

 

Website over het Laanplein: